Kontynuując warsztaty kucharskie, z udziałem uczestników praktycznej nauki w zawodzie kucharz, młodzież z OSiW w Oleśnie postanowiła upiec klasyczny sernik krakowski na kruchym cieście wraz z charakterystyczną kratką na wierzchu.

Jest to najbardziej tradycyjne ciasto podawane na każdą uroczystą okazję, a przepis znajdziemy niemal w każdej polskiej książce kulinarnej. Młodociani kucharze podczas warsztatów kulinarnych poznali ciekawe techniki pieczenia. Nauczyli się pracy w zespole oraz odpowiedzialności za powierzone im zadania. Atmosfera w trakcie pieczenia ciasta była bardzo wesoła, na twarzach gościł uśmiech, w efekcie czego powstało genialne i bardzo smaczne ciasto, które idealnie pasowało na Dzień Mamy obchodzony w dniu 26 maja.

Wszystkiego dobrego dla wszystkich Mam!

 

Ewa Jagieła

 

wimg 20210525 wa0015

 

wimg 20210525 wa0013

 

wimg 20210525 wa0014

wimg 20210525 wa0009

 

wimg 20210525 wa0007

 

wimg 20210525 wa0001