Dnia 29.09.2021r. Młodzieżowe Centrum Kariery w Prudniku przeprowadziło kurs dla przyszłych kelnerów wzbogacony o savoir-vivre z kompleksową obsługą klienta.

Kurs został skierowany do uczestników grupy wychowawczej w Prudniku Hufca Pracy w Nysie, jako okazja zdobycia nowych kompetencji nie tylko w pierwszych wakacyjnych zatrudnieniach, ale także jako szansa zdobycia umiejętności pracy z klientem w każdym zawodzie, gdzie taki wymóg się pojawia. Uczestnicy oprócz zajęć teoretycznych przygotowywali nakrycia, poznawali etykietę restauracji, podawali napoje i przekąski, pracowali z trudnym klientem, w role którego wcielał się prowadzący. Kurs został zrealizowany dzięki współpracy z dyrekcją Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Prudniku, która wspiera wszystkie inicjatywy na rzecz uczestników OHP kształcących się w szkole branżowej I stopnia. Na uczniów czekał słodki poczęstunek oraz napoje. Po zakończeniu szkolenia prowadzący wręczył wszystkim zaświadczenia życząc sukcesów w pierwszej pracy oraz dobrego wykorzystania zdobytych doświadczeń i wiedzy.

 

Hubicki Łukasz

 

2a1

 

11

 

21

 

31