Każdy młody kucharz marzy o tym, aby zwieńczeniem jego kariery był własny lokal. Jednak droga na ten kulinarny szczyt jest dość daleka i wymagająca.

Młodzi ludzie na początku swojej kulinarnej podróży, powinni czuć wielką pokorę do tego zawodu[1]  – przestrzega Robert Sowa, kucharz i celebryta. W nawiązaniu do słów Roberta Sowy dnia 22.06.2022 młodzież z Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Namysłowie wzięła udział w konkursie kulinarnym „Młody Kucharz – kuchnia Hiszpańska” zorganizowanym przez instruktorów nauki zawodu kucharz, opiekuna kółka kulinarnego oraz Panią Kierownik. Celem konkursu było rozwijanie umiejętności kulinarnych, poznanie kuchni hiszpańskiej oraz nauka zdrowej rywalizacji. Przygotowanie potraw odbyło się w miłej atmosferze. Młodzież wykazała się umiejętnością wykonywania potraw kuchni hiszpańskiej według przepisu oraz doprawiania według własnych predyspozycji smakowych. Konkurs zwieńczyła degustacja przygotowanych potraw, wręczenie dyplomów oraz nagród w postaci Voucherów. Było smacznie.

 

Małgorzata Nowakowska

 

11

 

21

 

[1] https://www.e-restauracja.com/artykul/3626/mlodziez-zdobywa-rynek-pracy-od-kuchni