Ogólnopolski Tydzień Kariery kończymy mocnym akcentem promocji działań związanych z uświadamianiem młodzieży wagi planowania własnej przyszłości, samorozwoju i samorealizacji w karierze edukacyjno-zawodowej.

Dnia 21.10.2022r. Młodzieżowe Centrum Kariery w Prudniku przeprowadziło kurs dla przyszłych kelnerów wzbogacony o savoir-vivre z kompleksową obsługą klienta. Kurs został skierowany do uczestników grupy wychowawczej w Prudniku Hufca Pracy OHP w Nysie, jako okazja zdobycia nowych kompetencji nie tylko w pierwszych wakacyjnych zatrudnieniach, ale także, jako szansa zdobycia umiejętności pracy z klientem w każdym zawodzie, gdzie taki wymóg się pojawia. Uczestnicy oprócz zajęć teoretycznych przygotowywali nakrycia, poznawali etykietę restauracji, podawali napoje i przekąski, pracowali z trudnym klientem, w role którego wcielał się prowadzący. Kurs został zrealizowany dzięki współpracy z dyrekcją Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Prudniku, która wspiera wszystkie inicjatywy na rzecz uczestników OHP kształcących się w szkole branżowej I stopnia. Po zakończeniu szkolenia prowadzący wręczył wszystkim zaświadczenia życząc sukcesów w pierwszej pracy oraz dobrego wykorzystania zdobytych doświadczeń i wiedzy.

 

Hubicki Łukasz

 

2a1

 

2b1

 

2c1

 

11

 

21

 

20221021 1328201

 

 

 

20221021 1328581

 

20221021 1329321