Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania przypadający na 8 listopada, to dzień, którego celem jest promowanie zdrowego stylu życia, spożywania regularnych posiłków, a przede wszystkim kształtowanie dobrych nawyków żywieniowych wśród młodzieży.

W tym roku uczestniczy GW w Prudniku przygotowali gazetkę informacyjną na temat zdrowego jedzenia, aby skłonić odbiorców do chwili zastanowienia, czy oby na pewno starannie dbamy o to, co zjadamy każdego dnia? Czy  zawsze sięgamy po produkty zdrowe, najwyższej jakości? W grupach odbyły się pogadanki, podczas których uczniowie poznali zasady zdrowego odżywiania, piramidę zdrowego żywienia oraz rolę śniadania w codziennej diecie. Dzięki zaangażowaniu wychowawców oraz ciekawości i otwartości młodzieży, wydarzenie to zyskało wyjątkowy charakter, a uzyskane informacje przyczynią się do zmiany nawyków żywieniowych oraz większej dbałości o spożywanie posiłków w domu i szkole.

Małgorzata Tyrpuła

 

 

20231108 110200

 

20231108 120000

 

1000024788 01